Torta Minjon na tacni, Foto: Printscreen/Youtube/Deda Miletova Kuhinja

od ove nijedna nija bolja

KUVAR OTKRIO KAKO SE PRAVI NAJKREMASTIJA POSLASTICA ZA SLAVU: Torta "Minjon" sa 3 kore - trik profesionalaca

Kuvar otkrio kako se pravi najkremastija torta "Minjon" za slavu, sa tri kore, a taj trik znaju samo profesionalci

Objavljeno: 14.11.2023. 17:04h > 18:58h

Ako ste u toku priprema za Đurđic, ili su vam potrebne ideje za slave koje tek dolaze, na pravom ste mestu.

Kada su u pitanju mrsne onda je domaćicama mnogo lakše da je organizuju, jer znamo da za predjelo obavezno ide kremasta ruska salata, mimoza, neki slani rolat ili torta...

Kada pomislimo samo na te ukusne slane specijalitete, ne možemo ni da se ne setimo poslastica koje svojim ukusom ostavljaju bez reči.

Jedan kuvar je otkrio kako se pravi torta Minjon koja je jedna od najkremastijih i sočnih zbog fila koji se topi u ustima.

Zapišite njegovu pripremu, pa ćete slavu i praznike dočekati na najbolji mogući način.

Sastojci za tortu Minjonfoto: Printscreen/Youtube/Deda Miletova Kuhinja

Potrebni sastojci za njegov recept su:

Prva kora:

200 gr oraha

5 belanaca

kašika brašna

Smesa za koru u činijifoto: Printscreen/Youtube/Deda Miletova Kuhinja

150gr šećera

Druga kora:

200 gr lešnika

5 belanaca

kašika brašna

150gr šećera

Treća kora:

Kora u plehufoto: Printscreen/Youtube/Deda Miletova Kuhinja

200 gr badema

5 belanaca

kašika brašna

150 gr šećera

Za fil je potrebno:

300 gr maslaca

15 žumanaca

100 gr čokolade za kuvanje

15 kašika šećera

Fil za tortu Minjonfoto: Printscreen/Youtube/Deda Miletova Kuhinja

Glazura (možete da je napravite, a i ne morate)

5-6 kašika ulja

200gr bele cokolade

Za ukrašavanje:

Filovanje torte Minjonfoto: Printscreen/Youtube/Deda Miletova Kuhinja

Orasi, bademi, mleveni lešnici ili šta god da volite.

Sada ide najbitniji deo, a to je priprema:

Umutite penasto 5 belanaca, pa dodajte šećer. Kada se stvori jak šam, dodajte kašiku brašna i mlevene orahe.

Preliv preko torte Minjonfoto: Printscreen/Youtube/Deda Miletova Kuhinja

Sve lagano izmešajte kašikom pa pecite u zagrejanoj rerni na pek papiru. Kada korica porumeni, izvadite je iz rerne i ostavite da se ohladi i čeka filovanje. Tako napravite i preostale dve korice za tortu.

Fil spremate tako što na pari ukuvate 15 žumanaca i 15 kašika šećera. Dok neprestano mešate ovu smesu dodajte i 100 grama čokolade za kuvanje. Fil sklonite sa pare da se prohladi pa posle mu dodajte 300 grama maslaca.

Parče torte Minjonfoto: Printscreen/Youtube/Deda Miletova Kuhinja

Ohlađene kore i ohlađen fil spojite u prelepu torticu koju ćete preliti sa otopljenom belom čokoladom i par kašika ulja.

Pospite mlevene orahe po vrhu, da bi torta izgledala lepše i bogatije.

(Espreso/Stil)