Rafael i Toni Nadal, Foto: Mike Frey / Shutterstock Editorial / Profimedia

"neće biti lako"

UPOZORENJE ZA RAFU NA POTENCIJALNI PROBLEM! Toni Nadal poslao poruku bratancu pred mogući povratak

Španac je van terena od januara zbog povrede

Objavljeno: 03.11.2023. 13:36h

Toni Nadal, stric Rafaela Nadala smatra da "Bik sa Majorke" nije navikao da na početku Grend slema igra protiv vrhunskog protivnika.

Rafa je van terena od januara zbog povrede i ako bude bio na Australijan openu već u prvom kolu mogao bi da se sastane sa nekim iz vrha ATP liste.

Rafael i Toni Nadalfoto: EPA/Atienza

- Svestan je da je situacija komplikovana. Ako uspe da stigne do Australije, neće biti lako da se takmiči sa dodatnim problemom. Neće biti prvi nosilac i od samog starta bi mogao da se suoči sa vrhunskim igračem. Kada Rafa igra Grend slem i na početku se sastane sa ‘prihvatljivim’ rivalom, dobija na zamahu i opasan postaje od četvrtfinala - rekao je Toni Nadal za radio "Onda Cero".

Toni i Rafael Nadalfoto: AP/Michel Euler

Još uvek nije sigurno da će Rafael nastupiti u Melburnu.

- Moj bratanac pokušava da bude oprezan. Verujem da bi na Australijan openu trebalo da bude u dobrom stanju da igra. Sve ide dobre, video sam ga da trenira. Svakim danom ide nabolje. Dugo je pauzirao zbog povrede, ali dobro, tako je. U vrhunskom sportu, na kraju krajeva, skoro je obavezno igrati sa bolom, nažalost, gurate telo do krajnjih granica - istakao je Toni Nadal.

Toni Nadalfoto: EPA/Yoan Valat

Španci se nadaju da će na Olimpijskim igrama u Parizu videti dubl u sastavu Rafael Nadal/Karlos Alkaras.

- Ako je Rafael spreman, mislim da bi bili dobar par. Pretpostavljam da je Karlos u dobrom stanju, pa ćemo videte. Da vidimo da li postoji mogućnost da se osvoji olimpijsko zlato u singlu ili dublu - zaključio je Toni.

Bonus video:

(Espreso/Veljko Petrović)