Slavica Rokvić, Foto: Printscreen:instagram/rokvic.slavica

paŽnja

SLAVICA ROKVIĆ PO OVOM RECEPTU PRAVI MINI GIBANICE: Zna TAJNU kako da ispadnu SAVRŠENO UKUSNE ovako to niko ne radi

Pecite na 200 stepeni dok mini gibanice ne porumene. Servirajte kada se malo prohlade i uživajte u poznatom ukusu tradicionalne srpske kuhinje.

Objavljeno: 31.10.2023. 11:51h

Gibanica je možda jedna od omiljenih pita gotovo svake domaćice i često je na trpezi servirana za porodični doručak. Ipak, gibanica po receptu Slavice Rokvić, žene pokojnog Marinka Rokvića, posebno će vam se dopasti, jer je na ovaj način do sada sigurno niste spremali, a posebno će se dopasti mališanima.

Sastojci:

500 gr gotovih kora

500 gr sitnog sira

3-5 jaja

1 šolja jogurta

1 šolja kisele vode

1/2 šolja ulja

1 kašičica soli

Priprema:

foto: Printscreen/Youtube/Gemrielia

Sjedinite jaja, jogurt, kiselu vodu, ulje i so, dobro izmešajte pa počnite sa filovanjem kora. Prvu koru posuti sitnim sirom, pa zatim sledeću i sve tako dok ne potrošite sir i kore. Kada dobijete veliki rolat isecite ih na parčiće, staviti u pleh, pa svaki rolatić prelijete smesom sa jogurtom, koju ste sjedinili na početku.

Pecite na 200 stepeni dok mini gibanice ne porumene. Servirajte kada se malo prohlade i uživajte u poznatom ukusu tradicionalne srpske kuhinje.

(Espreso/Story)