Kupus kiflice sa sirom, Foto: Printscreen/Serpica recepti

tope se u ustima

RECEPT ZA KUPUS KIFLICE KOJE ĆE BITI MEKANE I SUTRADAN: Domaćice otkrile da je CAKA u ovom POSEBNOM TESTU

Obavezno probajte ovaj recept za kupus kiflice, jer je testo mekano kao duša, a uspevaju svima

Objavljeno: 29.10.2023. 16:57h

Kiflice svi obožavaju da jedu bilo da su slane ili slatke. Zato vam mi danas donosimo recept za prave domaćinske kupus kiflice koje su mekane kao pamuk. Dobile su ime po kupusu, ali ne zato što ovo povrće ide u njih već zato što se tako razlistaju kada se ispeku.

A osim mekanog testa, ove kiflice još mekšim čini puter koji se stavlja na svaku pre pečenja. Kada se otopi u rerni, one će biti još vazdušatije i ukusnije. Ako volite da jedete kiflice, predlažemo vam da probate i slatku verziju sa ratklukom.

Ispečene kupus kiflicefoto: Printscreen/Serpica recepti

Sastojci:

1 kg brašna

1 kesica suvog kvasca

2 kašičice soli

1 kašičica šećera

100 ml ulja

300 ml mleka

250-300 g putera

4 jajeta

350 g sitnog sira

susam

Spremanje kupus kiflicafoto: Printscreen/Serpica recepti

Recept za kupus kiflice sa sirom od mekanog testa:

U toplo mleko dodajte kvasac i šećer, pa promešajte i ostavite 10 minuta da se aktivira. U aktivirani kvasac sipajte ulje, pa dodajte umućena dva belanceta, a onda so i prosejano brašno. Umesite meko testo, pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođe nekih sat vremena. Nakon toga podelite na 4 jednaka dela i oblikujte loptice.

Opet pokrijte i ostavite da odstoje 10 minuta. Uzmite jedno testo, razvucite na debljinu malog prsta, pa premažite puterom sobne temeprature. Sir pomešajte sa jednim celim jajetom i premažite preko putera. Urolajte, pa isti postupak ponovite i sa tri preostala testa za kiflice. Isecite rolate na trouglove ili cik cak, pa poređajte u pleh obložen pek papirom. Pokrijte krpom, pa ostavite kiflice da se odmore nekih 15 minuta.

Umutite jaje sa dva žumanceta i premažite svaku kiflicu, pa pospite susamom. Preko stavite parče putera i pecite u zagrejanoj rerni na 250°C oko 15 minuta.

Majke i snajke

(Espreso/Stvar ukusa)