Riblji paprikaš, Foto: Printscreen/youtube/ Radine Poslastice

kakav ukus!

TAJNA RECEPTURA ZA NAJUKUSNIJI RIBLJI PAPRIKAŠ: Naši stari su ga samo ovako pravili - ručak iz šerpe za vreme posta

Bilo da postite ili ste samo ljubitelj ribe, ovo je idealno jelo za vas

Objavljeno: 28.10.2023. 10:50h

Šta ćete lepše od ukusnog i posnog ribljeg paprikaša u sezoni slava...donosimo vam jedan takav recept, za jednostavnu pripremu i fantastičan ukus.

Usput, pogledajte i recept profesionalca za domaću riblju čorbu.

Sastojci

  • 500 g isečenog crnog luka,
  • 2 kg krupne ribe
  • so, biber
  • list lovora
  • aleva paprika
  • sok od paradajza
  • kašika brašna
  • sok od 1 limuna
foto: Printscreen/youtube/ Radine Poslastice

Način pripreme

U šerpu staviti luk i sve pobrojane sastojke osim ribe. Sve naliti paradajz sokom i kuvati.

Kad je luk kuvan, spustiti ribu i kuvati još jedan sat. Ako je sok suviše gust, dodati malo vode ili paradajza.

Pred kraj dodati kašiku brašna razmućenu u hladnoj vodi, posopiti i zaljutiti po ukusu.

Služiti uz obaren krompir ili pirinač.

Bonus video

(Espreso/krstarica)