Krompir paprikaš, Foto: Printscreen/Youtube/Sherpica Recipes

recept

BOLJI KROMPIR PAPRIKAŠ NISTE JELI: Napravite ga po OVOM RECEPTU i uživajte u NEODOLJIVOM UKUSU

Jesen je pravo vreme za kuvana jela, evo kako da napravite najbolji krompir paprikaš

Objavljeno: 24.10.2023. 17:00h

Iako smo se, priznajemo, uželeli ukusnog variva, ne bismo još, dok nas sunčevi zraci mame napolje, da budemo dugo kraj šporeta. Otud i ovaj brz recept za pripremu zdravog, toplog kuvanog obroka koji će vas okrepiti i zasititi.

Sastojci

pile 1

krompir 1,5 kg

Kuvanje paprikašafoto: Printscreen/youtube/SherpicaRecipes

ulje 50 ml

šargarepa 2

paradajz 1

sok od paradajza 100 ml

crni luk 2 glavice

paprika 1

slatka začinska paprika, so, biber, peršunov list, malo brašnapo potrebi

Spremanje krompir paprikašafoto: Printscreen/Youtube/Sherpica Recipes

Kako pripremiti

Pile isecite na komade. Na zagrejanom ulju ili masti propržite crni luk, dodajte na kolutove isečenu šargarepu, papriku isečenu na kockice, paradajz, i komade piletine, pa posolite po ukusu. Sipajte malo vode i dinstajte uz povremeno dolivanje vode.

Kada je meso upola kuvano, dodajte paradajz sok, malo začinske paprike, očišćen i na kocke isečen krompir i nalijte sa litar vode. Kuvajte dok krompir ne omekša i skinite sa vatre. Napravite zapršku sa brašnom i belim lukom, dodajte paprikašu i kuvajte ga još 10 minuta da proključa. Na kraju dodajte biber i seckani peršunov list.

NAJBOLJI RECEPT ZA PITU SA MESOM I PALAČINKE!

(Espreso/Blic Žena)