Zeleni paradajz u tegli, Foto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

koliko kida

DEDA MIRKO PRAVI NAJBOLJI ZELENI PARADAJZ U TEGLI BEZ KONZERVANSA: Srpska zimnica - recept mu svi traže

Deda Mirko pravi najbolji zeleni paradajz u tegli bez konzervansa po receptu koji mu svi traže za srpsku zimnicu

Objavljeno: 18.10.2023. 12:23h > 12:31h

Stare zimnice sa sela su najbolje jer naši stari znaju kako se to sprema, a da se ne pokvari i da se u njima uživa cele godine.

Oni osim turšije u buretu bez konzervansa, ajvara, paprika u tegli prave i mnoge druge...

Deda Mirko je otkrio kako se pravi kiseli paradajz bez konzervansa u tegli.

Sočna i ukusna zimnica koja će vas odmah setiti na zimske raspuste koje ste kod njih provodili pored šporeta uz domaći hleb i neko kuvano jelo.

Zeleni paradajz u činijifoto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

Sastojci po kojima ovaj recept ide su:

Smesa za zalivanje:

vinobran - 1 komad

sirće - 1 litar

šećer - 150 grama

Zeleni paradajz u teglifoto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

voda - 4 litra

so - 150 grama

biber u zrnu

mirođija

5 kilograma zelenog paradajza

So u zelenom paradajzufoto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

Sada sledi njegova priprema:

Prvo zeleni paradajz operite i posložite ih jedan do drugog.

U teglu stavljate biber u zrnu, mirođiju i zeleni paradajz i tako sve ponavljati dok se tegla ne popuni.

Zatvorite tegle poklopcem.

Biber u zelenom paradajzufoto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

Zatim ih stavite u tegle i sipajte vodu do poklopca.

Kuva se sve dok ne proključa.

Kada proključa, sklonite, ostavite ih sa strane.

foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Recepti

Posle nekoliko dana možete da uživate u najboljoj zimnici.

Bonus video:

(Espreso)