Bugarske punjene paprike, Foto: Printscreen/Youtube/ Domaći Kuhar

ma nema boljih

BUGARKE PRAVE PUNJENE PAPRIKE SAMO PO STAROM RECEPTU: Sočne i ukusne - najbolje jelo koje ne zaboravljaju

Bugarke prave punjene paprike po starom receptu koje su sočne i ukusne, a takvo najbolje jelo ne zaboravljaju

Objavljeno: 17.10.2023. 14:04h

Ne morate sve paprike da iskorisite samo za zimnicu jer u hladnim danima koji su pred nama možete da ih iskoristite i napunite ih.

Naše starinske su jedne od najukusnijih, ali sada ćete videti kako ih Bugarke prave.

Mogu da pariraju našima jer su i punjene mesa i sočne zbog raznovrsnog povrća.

Mleveno meso u činijifoto: Printscreen/Youtube/ Domaći Kuhar

Recept je perfektan, a sastojci su ovi:

so - krupna, krsitalna, za posipanje

mešano mleveno meso - 500 - 600 g

paprike - oko 1 kg

luk - 1 glavica, star

maslinovo ulje

Mleveno meso, šargarepa i crni luk u činijifoto: Printscreen/Youtube/ Domaći Kuhar

mladi luk - 1 vezica

brašno - 1 kašika, prepečeno

pirinač - 1/2 šolje

paradajz - 1/2 pakovanja, konzerve

šaragrepa - 1 komad

celer - 1 parče, od glavice

Začini, mleveno meso i povrće u činijifoto: Printscreen/Youtube/ Domaći Kuhar

biber - 1/2 kašičice + miks zrna

peršun - 1/2 vezice

čubar - prstohvat, suv

majčina dušica - prstohvat, suva

Evo kako ide priprema:

U mleveno meso se dodaju usitnjeni luk i takođe zeleniš, šargarepa, celer, opran pirinač, peršun, majčina dušica, čibar, biber, so. Dodaje se voda i dobro se promešaju sastojci. Ne dinsta se prethodno nadev, koristi se sirov.

Punjenje paprikafoto: Printscreen/Youtube/ Domaći Kuhar

Paprike se očiste i pune se smesom od mlevenog mesa. Svaki otvor paprike se potapa u brašno. Poređa se u posudu za pečenje, preliva se maslinovim uljem, polovinom konzerve paradajza, dodaje se voda do polovine paprika i posipa se zrnima miksa bibera. Posoli se solju u kristalima.

Kuvanje bugarskih punjenih paprikafoto: Printscreen/Youtube/ Domaći Kuhar

Peče se na 200 stepeni 30 minuta.

Na vrućem tiganju se prepeče kašika brašna i nakon što su gotove paprike, izvadi se malo sosa, koji se razmesi sa prepečenim brašnom i sipa se nazad u posudu sa punjenim paprikama. Tako se sos jela zgusne i brašno nema sirov ukus.

Bonus video:

(Espreso/Bonapeti.rs)