Mandarine, Foto: Profimedia

PAŽNJA

EVO ZAŠTO SVI TREBA DA JEDEMO MANDARINE: Malo ko zna za ove ZDRAVSTVENE prednosti, ostaćete bez teksta

Za koju god vrstu da se odlučite, nećete pogrešiti jer zahvaljujući svom bogatom sadržaju hranljivih materija, a njeni benefiti po zdravlje su brojni

Objavljeno: 18.10.2023. 06:30h

Mandarine su nastale u tropskim šumama Kine, a danas se uzgoji mandarina mogu pronaći u mnogim delovima sveta. Za koju god vrstu da se odlučite, nećete pogrešiti jer zahvaljujući svom bogatom sadržaju hranljivih materija, a njeni benefiti po zdravlje su brojni.

Kao i svako citrusno voće, mandarine imaju obilje vitamina C. Takođe imaju umerenu količinu vitamina A, 100 grama mandarina vam obezbeđuje približno oko 14 odsto dnevnog preporučenog unosa ovog vitamina, piše"Webmd.com".

foto: Profimedia

Prisustvo ovog vitamina može povoljno uticati i na vašu kožu. Vitamin C igra značajnu ulogu u proizvodnji kolagena u vašem telu, a upravo on čini da naša koža izgleda mladoliko. Osim ovog vitamina, mandarine se mogu pohvaliti da u sebi imaju manje količine tiamina, vitamina B6, bakra, kalijuma i vitamina B5.

Između ostalog, mandarine su odličan izvor vlakana, što govori da njihovom konzumacijom možete pomoći crevima u sprečavanju zatvora i olakšati kontrolu crevnih pokreta.

(Espreso/Telegraf)