Paradajz paprike i šargarepa u tegli, Foto: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

prava majstorija

STARE BUGARKE OVAKO PRAVE NAJBOLJU ZIMNICU: Paradajz paprike i šargarepe u teglama - recept star godinama unazad

Stare Bugarke prave najbolju ziminicu od paradajz paprika i šargarepe u teglama po receptu koji je star godinama

Objavljeno: 17.10.2023. 10:40h

Bliži se kraj oktobra, a vi ako još niste otišli na pijac po povrće za zimnicu sada je vreme da to uradite.

Domaćice, uveliko spremaju starinsku mešanu salatu, turšiju, ljutenicu...

A ni Bugarke ne zaostaju sa specijalitetima za zimu.

Sada ćete saznati kako one prave paradajz paprike i šargarepe u teglama.

Preukusna zimnica koja će oduševiti vaše najbliže.

Paprika u činijifoto: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

Recept ide po ovim sastojcima:

šaragrepe - 500 g

paradajz paprika - 1 kg

Za teglu:

celer - listovi, po ukusu

beli luk - 2 čena

Šargarepafoto: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

aspirin - 2 komada

so - 1 supena kašika

crni biber

so - 1 supena kašika

ulje - 3 supene kašike

Beli lukfoto: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

šećer - 2 supene kašike

sirće - 6 supenih kašika

Ovo je priprema:

Paradajz paprike se operu, očiste od semenki i drški. Naseckaju se na ivice.

Šargarepe se operu, očiste i naseckaju na kolutiće i polumesece.

Peršunfoto: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

Začini se stavljaju u teglu, stavljaju se paradajz paprike i šargarepe. Zalivaju se vrućom vodom.

Konzervirane paradajz paprike se zatvaraju poklopcima.

6-7 dana se turšija se okreće i nakon toga se ostavlja na miru zimnica.

Paprike i šargarepa u teglifoto: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

Sečene paradajz paprike i šargarepe u teglama su sjajna turšija za meze bez kuvanja.

Bonus video:

(Espreso/Bonapeti.rs)