Barene paprike bez ulja u tegli, Foto: Printscreen/Youtube/ Brzo i lako

pun pogodak starih seljaka

BARENE PAPRIKE BEZ TRUNKE ULJA U TEGLI: Neizostavna zimnica - samo naši stari sa sela znaju kako se sprema

Barene paprike bez trunke ulja u tegli su neizostavna zimnica za koju samo naši stari sa sela znaju kako se pravi

Objavljeno: 17.10.2023. 09:34h

Ako i dalje razmišljate šta da pravite za zimnicu, a da to ne bude nešto na šta ste navikli pred vama su barene paprike bez ulja.

Naže žene ih najlešće spremaju sa belim lukom, a ove su neizostavne kod naših starih sa sela.

Uz svako jelo možete da ih kombinujete, a najbolje su kada skuvate nešto na kašiku, pa ih izvadite na tanjir.

Paprike u činijifoto: Printscreen/Youtube/ Brzo i lako

Sastojci za ovaj recept su:

biber u zrnu

10 kg paprike-babure

1 komad vinobran

2l sirćeta

Kuvanje paprika u šerpifoto: Printscreen/Youtube/ Brzo i lako

150 g soli

3 l vode

1,4 kg šećera

Priprema ide ovako:

Papriku dobro oprati, očistiti od semenki i iseći na filete.

Obarene paprikefoto: Printscreen/Youtube/ Brzo i lako

1 litar sirćeta i 1 kg šećera prokuvati i u tome bariti papriku. Dovoljno je da se kuva minut-dva jer ako se kuva duže postane gnjecava i nije lepa.Vaditi u dublju posudu i prekriti krpom.

Preliv:

1l sirćeta, 3l vode, 400gr šećera i 150gr soli prokuvati i ostaviti da se ohladi. U hladno staviti 1 vinobran.

Barene paprike u tegli bez uljafoto: Printscreen/Youtube/ Brzo i lako

Papriku ređati u teglice ,pritisnuti plastikom dodati biber u zrnu po ukusu i hladnim prelivom nalivati. Ostavite malo da upiju preliv, dodajte još ako treba i dobro zatvorite tegle.

Bonus video:

(Espreso/Coolinarika)