Ajvar, Foto: RINA

pa ovo nam je trebalo!

NAJLAKŠA ZIMNICA KOJU ĆETE IKAD NAPRAVITI: Lažni AJVAR gotov za svega 30 minuta, a ukus BOLJI od pravog (RECEPT)

Ajvar je jedan od popularnijih namaza širom Balkana

Objavljeno: 13.10.2023. 17:07h

Ako volite ajvar, ali ne volite da stojite satima pored šporeta, evo jednog super recepta.

Kao glavni sastojak navodi se crvena paprika, ali postoje različite varijante s dodatkom patlidžana, ljutih papričica i belog luka. Njegova priprema može da traje satima. Stoga ukoliko želite da imate domaći ajvar koji ćete odmah jesti, isprobajte ovaj recept, piše N1.

Sastojci:

  • crvena paprika
  • ulje
  • beli luk
  • so
  • drugi začini po želji
foto: RINA

Priprema:

Paprike za ajvar najčešće se peku na roštilju ili u rerni, ali najbrža opcija je pečenje paprika u tiganju. Ako se odlučite da ih pečete u tiganju, biće vam potreban poklopac.

foto: Printscreen/Youtube/Adrijana Nikolic

Najbitnije je da ih pečete na srednjoj temperaturi kako ne bi izgorele. Kada se sa svih strana jednako ispeku ostavite ih sa strane da se ohlade.

foto: Printscreen/Youtube/ Recipes Alexander Kitchen

Najzahtevniji korak kod ovog recepta je ljuštenje paprika. Nakon što završite ovaj korak, paprike stavite u blender i dodajte biljno ulje i začine po želji. So i beli luk su obično osnovni začini u ovom receptu, ali možete dodati i druge začine.

BONUS VIDEO:JEDNA STVAR RAZLIKUJE PRAVI DOMAĆI AJVAR OD OSTALIH: Evo kako da prepoznate koji je u pitanju (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/krstarica)