OVAJ NEPRŽENI AJVAR OD ZELENOG PARADAJZA JE BOLJI OD SVAKE DRUGE ZIMNICE: Ukus je čista DESETKA, poludeće za njim
Recept za ajvar od zelenog paradajza, Foto: Printscreen/Youtube/Cooking is fun

paŽnja

OVAJ NEPRŽENI AJVAR OD ZELENOG PARADAJZA JE BOLJI OD SVAKE DRUGE ZIMNICE: Ukus je čista DESETKA, poludeće za njim

Tegle puniti dobijenom smesom, pritom dobro pritiskajući da izađe sav vazduh, jer će se u protivnom paradajz kvariti.

Objavljeno: 14:31h

Sastojci

2 kg mesnatijeg zelenog paradajza

200 g rendanog rena

200 g senfa (može i ljutog ko voli)

2 dl ulja

3-4 kašike soli

Priprema

Ajvar
foto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

1.

Paradajz oprati i iseći na komade

2.

Tako isečen paradajz samleti na mašini za meso i prebaciti u veću cediljku.

3.

Ostaviti preko noći (pokriveno npr. folijom) da se cedi.

4.

Sutra dan mu dodati rendaniren, senf, so i ulje, pa sve to dobro izmešati.

5.

Ren možete pre toga kratko zalediti pa ga tako zaleđenog izrendati. Lakše se renda i ne nema suza.

6.

Tegle puniti dobijenom smesom, pritom dobro pritiskajući da izađe sav vazduh, jer će se u protivnom paradajz kvariti.

7.

Tegle zatvoriti i odložiti sa drugom timnicom.

02:09

KAKO SAM SA PAMELOM ANDERSEN PEKAO AJVAR poznati glumac otkriva u emisiji Pusti brigu: Znate li kako ona peče paprike!?

(Espreso/coolinarika.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.