Dragan Stojković Piksi, Foto: Starsport

konferencija selektora

PIKSI PRED MAĐARSKU: Ne idemo na EKSKURZIJU u Budimpeštu... Ja ću da nas odvedem na EURO, tu nema priče!

Objavljeno: 09.10.2023. 12:10h > 15:03h
12:13h

Zašto Darko Lazović nije pozvan:

- On ima nekih problema sa povredom, u poslednje vreme je počeo da igra, slažem se da je postigao bitan gol u Bugarskoj, ali ima i drugih igrača koji konkurišu za tim, tu je i Gaćinović, još neki igrači, neko mora da sačeka drugu priliku. Cenim njegove kvalitete, on je zahvalan i iskusan igrač, što ne znači da u sledećem sazivu neće biti sa nama, ovog trenutka je takva odluka.

foto: Starsport©
12:11h

Piksi je najpre otkrio da je Dušan Vlahović otpao sa njegovog spiska na kom se našao pre nekoliko dana.

- Vlahović je otpao sa liste, ima bolove u donjem delu leđa. Imali smo informaciju još prošle nedelje, bio sam u kontaktu sa njim. Doktor je bio u komunikaciji sa njim i doktorom Juventusa - rekao je Piksi na početku konferencije.

foto: EPA/TOMS KALNINS
12:05h

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, održao je konferenciju za medije uoči novog "prozora" mečeva kvalifikacija za Evorpsko prvenstvo 2024.

Srbija u subotu 14. oktobra gostuje Mađarskoj sa kojom deli prvo mesto sa po 10 bodova, ali severni sused ima meč manje.

Tri dana kasnije, u utorak 17. oktobra, "Orlovi" će dočekati Crnu Goru. U poslednjem kolu grupe G, Srbija će dočekati Bugarsku 19. novembra.

foto: EPA/TOMS KALNINS

Podsetimo, prve dve selekcije će se plasirati na EURO u Nemačkoj.

Izmena: 12:50h