Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

recept

SVAKA ZNA DA GA NAPRAVI SA PAPRIKOM, ALI NI JEDNA SA PATLIDŽANOM: Recept za PINĐUR koji znaju samo ISKUSNE domaćice

Recept za plavi pinđur koji niko ne odbija

Objavljeno: 04.10.2023. 17:03h

Svaka srpska domaćica zna da napravi pinđur sa paprikom, ali retko koja zna sa plavim patlidžanom!

Potrebno je:

  • 4 kg paprike
  • 2 kg paradajza
  • 1,5 kg plavog patlidžana
  • 500 ml ulja
  • 4 kašike soli
  • 3 kašike šećera
  • 4 kašike sirćeta
foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Priprema

Papriku i plavi patlidžan ispeći, oljuštiti i samleti (mašinicom za meso). Paradajz očistiti, oljuštiti i skuvati u gust sok. Zagrejati ulje, dodati papriku i pržiti je uz stalno mešanje oko 15 minuta. Dodati plavi patlidžan i polako dodavati paradajz. Krčkati na niskoj temperaturi oko pola sata, uz često mešanje. Dodati so, šećer i sirće i kuvati još 5 minuta.

Čiste i suve tegle staviti u rernu i uključiti na 100C. Posle pola sata izvaditi tegle i u vruće sipati vruć pinđur. Zatvoriti tegle, uviti ih u peškir i ostaviti da se tako ohlade.

Bonus video: Kako da zimnica traje 3 godine

(Espreso/Recepti.com)