Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Natashaskitchen

recept

HRSKAVA PUSLICA TORTA SA OVIM VOĆEM KISI I SLADI U ISTO VREME: Još ako joj dodate CRNI PRELIV senzacija UKUSA

Recept za ovu tortu jure sve srpske domaćice

Objavljeno: 04.10.2023. 15:45h

Jedina torta koju viđete na apsolutno svim svadbama i slavljima je puslica tort. Bez nje ne prolazi ni jedno slavlje!

Sastojci:

  • 10 belanaca
  • 1 i 3/4 šolje šećera
  • 1/4 kašičice tartar krema
  • 1/4 kašičice soli
  • 1 šolja čokoladnih mrvica
  • 230 g jagoda
  • 500 g malina
  • 3 šolje tečnog šlaga
  • 1/2 šolje šećera u prahu
  • Za sirup:
  • 1-2 kašike šećera
  • 2-4 šolje odmrznutih jagoda

Priprema:

Počnite sa pripremom kore tako što ćete umiksati na maksimalnoj brzini belanca sobne temperature, šećer, so i tartar krem. Podelite ravnomerno smesu na tri kruga, a zatim ih na plehu obloženom pek papirom proširite i poravnajte nožem. Pecite u rerni na 90°C oko 6 sati. Na svaka dva sata rotirajte tepsije kako bi se ravnomerno isušile kore. Potom otopljenu šolju čokoladnih mrvica izlijte u probušenu kesu za zamrzivač i nanesite linije čokolade na sve tri kore. Umiksajte iseckane jagode, tečni šlag i šećer u prahu, dok ne dobijete gušći fil. Nanesite trećinu fila preko kore, pa poređajte maline i iseckane jagode ravnomerno, pokrijte drugom korom na ponovite postupak. Na kraju pokrijte trećom koru na korom pa dodajte preostalu trećinu šlaga i maline. Napravite sirup od izblendanih jagoda i šećera koji možete dodati na svako parče torte.

Bonus video: Recept za knedle

(Espreso/Stvar ukusa)