Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Gquebbqco

prijatno

TAČNO OVOLIKO MINUTA SE KUVA KUKURUZ: Uz 1 stvar ZRNA sigurno neće biti TVRDA, obratite pažnju

Evo kako da skuvate kukuruz

Objavljeno: 03.10.2023. 17:01h

Vreme kuvanja kukuruza varira u zavisnosti od mnogo faktora – da li se radi o svežem, mlečnom kukuruzu, ili je kukuruz stariji i zreo. Treba da se ima u vidu i to, da li se kuva u običnoj šerpi ili ekspres loncu.

Da biste skuvali klipove kukuruza, potrebno je prvo da ga očistite od lišća i svile. Zatim poređajte klipove jedan pored drugog, prekrijte ih vodom potpuno i pokrijte ih sa nekoliko listova koje ste odstranili, jer će tako imati lepši ukus.

foto: Printscreen/Youtube/ just.katebake

Mladi kukuruz se kuva brzo, 15-20 minuta u ekspres loncu. Stariji kukuruz se kuva 40 minuta u ekspres loncu, a možda i duže, zavisi od starosti.

Ako kuvate kukuruz u običnoj šerpi, to će trajati oko dva sata. Još jedna kulinarska tajna koju vam otkrivamo je da ne stavljate so u kukuruz pre i za vreme kuvanja, zato što će zrna biti tvrda. Soli se neposredno pre serviranja, ako tako volite.

Bonus video: Zdrav recept iz putopisa Marka Pola

(Espreso/Krstarica)