Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/savurostv

preukusno!

SRPSKE DOMAĆICE POČELE DA PRAVE OVO SVAKI DAN: Mesi se U TEGLI, a obrok bez njega NE MOŽE DA SE ZAMISLI

Srpske domaćice postale su zaluđene hlebom iz tegle

Objavljeno: 03.10.2023. 16:20h

Lako se sprema, a ukus ovog hleba osvaja svaku osobu koja ga proba!

Sastojci:

  • 350 gr ovsenih pahuljica,
  • 2 jajeta,
  • 1,5 dl jogurta,
  • 1 kašičica soli,
  • 120 gr zdrobljenih oraha,
  • 1 kesica praška za pecivo,
  • margarin i
  • 2 tegle ili čaše

Priprema:

U ovsene pahuljice dodati prašak za pecivo i so i promešati, dodati jaja i jogurt i promešati i na kraju, dodati orahe i promešati i ostaviti da stoji 10 minuta. Margarin omekšati i tegle dobro namazati iznutra. Sipati smesu i ravnati, pokriti folijom i peći 35 minuta na 175 stepeni.

Bonus video: Obredni vlaški hleb POMANA i sve tajne vezane za taj običaj

(Espreso/Krstarica)