OMILJENA SRPSKA BAKA OTKRILA KAKO SE MESI HLEB IZ ŠERPE: Recept koji svaka MLADA DOMAĆICA mora da zna
Domaći hleb iz šerpe prema bakinom receptu, Foto: Jelajelena Petrovic

odmah umesite

OMILJENA SRPSKA BAKA OTKRILA KAKO SE MESI HLEB IZ ŠERPE: Recept koji svaka MLADA DOMAĆICA mora da zna

Recept za domaći hleb svaka domaćica mora da zna, a ovaj je posebno dobar zbog jedne cake

Objavljeno:

Napravite domaći hleb za koji će vam svi tražiti recept! Caku je otkrila baka i svaka domaćica je mora znati!

Potrebno je:

  • 500 ml mlake vode
  • 20 gr svežeg kvasca
  • soli malo i šećera
  • 3 kašike ulja
  • 7 šoljica ravnih brasna /od 200 gr šoljica/

Priprema:

U 100 ml mlake vode dodati šećera 1 kašičicu i izmrvljen kvasac. Kad zapevi sipati u posudu dublju i ostatak vode.

Hleb
foto: Jelajelena Petrovic

Dodati brašno, so, ulje i zamesiti glatko testo. Mesiti oko 5-6 minuta. Pokriti i ostaviti 30 minuta da poraste. Premesiti ga pa ga ponovo pokriti i ostaviti 15 minuta.

Hleb
foto: Jelajelena Petrovic

Šerpu obložiti pek papirom pa testo malo još oblikovati u rukama i staviti u šerpu. Oštrim nožem napraviti krst preko hleba i zaseći ga.

Hleb
foto: Jelajelena Petrovic

Pustiti ga da opet naraste oko 15 minuta .

Hleb
foto: Jelajelena Petrovic

Poklopiti ga neko činijom koja moze u rernu i peći oko 30 minuta na 220 stepeni. Otklopiti i peći još 30 minuta.

Bonus video: Obredni vlaški hleb

08:37

Obredni vlaški hleb POMANA i sve tajne vezane za taj običaj

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.