Šuplje mekike, Foto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati

preukusno

KUVARICA IZ VRTIĆA OTKRILA KAKO DA VAM MEKIKE UVEK BUDU ŠUPLJE I MEKE: Samo po njenom RECEPTU će ispasti dobre

Rceept za šuplje i mekane mekike

Objavljeno: 02.10.2023. 22:40h

Idealan doručak za celu porodicu - mekike koje su šuplje i meke unutra, a spolja hrskave!

Sastojci:

  • 180 g jogurta
  • 2 jajeta
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 400 g brašna
  • Za prženje:
  • po potrebi ulje
foto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati

Priprema

  1. U odgovarajuću posudu usuti jogurt, dodati jaja i razmutiti ručnom žicom za mućenje. Dodati prašak za pecivo, posoliti i izmešati. Postepeno dodavati brašno i zamesiti mekše testo.
  2. Testo razviti oklagijom na pobrašnjenoj radnoj površini i iseći na komade željene veličine (kocke, pravougaonike - po želji).
  3. Pržiti na zagrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane (ulje dobro zagrejati, pa, kada spuštite mekike, smanjite temperaturu kako bi se lepo ispržile i kako ne bi gorele). Gotove mekike odlagati na kuhinjski papir kako bi se ocedio višak masnoće.

Mekike servirati i poslužiti.

Bonus video: Recept za knedle

(Espreso/Recepti.com)