Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/okamoto.yukako

prijatno

JAPANSKE DOMAĆICE DOKAZALE DA PRAVE BOLJU KAJGANU OD SRPKINJA: Ključnu caku ne znate (RECEPT)

Kajgana je omiljeni doručak svih Srba

Objavljeno: 21.09.2023. 10:00h

Japanska kajgana je zaista jedinstveno jelo koje će vas osvojiti svojim fantastičnim ukusom i vazdušastom teksturom. Što je još bolje, priprema ovog jela je iznenađujuće jednostavna. Kada jednom probate japansku kajganu na ovaj način, verovatno ćete zaboraviti na uobičajeni način pripreme kajgane.

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 1 kašičica pirinčanog vina za kuvanje
  • 2 kašičice soja sosa
  • Prstohvat šećera
  • Malo supe iz kesice razmućene u vrlo malo vode (dovoljna je jedna kašika)
  • Malo putera
foto: Printscreen/Youtube/okamoto.yukako

Priprema:1. U vanglici, pomešajte jaja, pirinčano vino, šećer i malo supe razmućene u vodi, ali budite pažljivi da se ne napravi pena.

2. Na srednjoj temperaturi, rastopite malo putera u tiganju i sipajte otprilike trećinu smese od jaja. Kada smesa malo očvrsne, koristite štapiće da je motate u rolat prema sredini tiganja.

3. Na prazan prostor u tiganju, sipajte pola preostale smese od jaja, a zatim, kada očvrsne, namotajte rolat unazad. Ponavljajte ovu proceduru dok ne potrošite svu smesu od jaja.

4. Obratite pažnju da se jaja dobro ispeku kako biste postigli savršenu teksturu.

5. Po želji, dok je smesa od jaja još mekana, možete dodati malo rendanog kačkavalja ili izmrvljenog sira, što će ovom jelu dodati dodatnu dimenziju ukusa.

Bonus video:

NAPOLEON BI OVO SMAZAO NA KECA! Majka i snajka sjajno spremili OMILJENO JELO francuskog vojskovođe! PREKOSUTRA SUPERFINALE

(Espreso/Krstarica)