Listovi kiselog kupusa u tegli, Foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

tradicionalno

LISTOVI KISELOG KUPUSA U TEGLI ZA NAJBOLJU SARMU: Starinska zimnica za koju je potrebno samo 3 sastojka

Tri sastojka su potrebna za listove kiselog kupusa u tegli od kojih ćete napravite najbolju sarmu

Objavljeno: 19.09.2023. 18:22h > 18:26h

Kiseli kupus je jedna od najpoznatijih zimnica u našoj zemlji, a isto tako i jedna od najboljih.

Od njega domaćice prave sjajne zimske specijalitete - sarmu, podvarak...

Sada su pred vama listovi kiselog kupusa u tegli od kojih ćete moći da napravite najbolju sarmu.

Nećete morati da kiselite u buretu ako nemate vremena, a ova zimnica je gotova brzinom svetlosti.

foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

Potrebna su vam samo tri sastojka za ovaj recept

kiseli kupus

voda

so - 1 kašika na litar

foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

NAČIN PRIPREME

Podelite glavice na listove. Oni se uvijaju u rolne i poređaju se u tegle.

Dopunjuju se posoljenom vodom i zatvaraju se poklopcima.

foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

Tegle se kuvaju u vodi pola sata.

Posle se čuvaju na hladnom. Sterilisani listovi kupusa se koriste za sarme.

Bonus video:

(Espreso/Bonapeti.rs)