Kajgana, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Recepti

obavezno probajte

NAJZDRAVIJI DORUČAK KOJI ĆETE NAPRAVITI ZA 10 MINUTA: PAHULJASTA KAJGANA sa tajnim sastojkom će vas RASPAMETITI

Uživajte u svom doručku od jaja na potpuno nov i zdrav način.

Objavljeno: 15.09.2023. 11:24h

Priprema kajgane može biti iznenađujuće jednostavna, ali postoje kreativne varijacije u njenom receptu. Ako želite da dodate malu čaroliju i postignete još ukusniju i pahuljastiju kajganu, evo tajne koju možete isprobati.

Stručnjaci preporučuju dodavanje neobičnog sastojka koji može unaprediti ukus i teksturu - limunovog soka.

Iako se na prvi pogled čini da se limun i jaja ne slažu, ovaj neočekivani duo može stvoriti savršenu harmoniju.

Prema stručnjacima sa sajta FirstForWomen, dodavanjem limunovog soka u jaja, postižete da kajgana bude vazdušastija i ima bogatiji ukus. Ovo je rezultat interakcije proteina u jajima sa kiselinom iz limunovog soka, što doprinosi formiranju čvršće unutrašnje strukture i očuvanju mehurića vazduha.

foto: Printscreen/Youtube/domashnakuhniasdani

Iako se na prvi pogled može činiti neobičnim, ovaj trik neće učiniti da vaša jaja imaju ukus limuna. Umesto toga, dobićete kajganu sa savršenom pahuljastom teksturom i obogaćenim ukusom. Isprobajte ovu jednostavnu tehniku da unapredite svoje kulinarsko iskustvo sa kajganom.,

BONUS VIDEO:

(Espreso/24sedam/firstforwomen.com)