Musaka, Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/HOME KITCHEN WITH DANNY

savršeno

RUČAK NA BRZINU DA BRŽE NE MOŽE, A HRANI CELU PORODICU: Musaka sa OVIM SASTOJKOM se peče samo 20 minuta (RECEPT)

Najjednostavnija musaka koju ste do sada spremali, prostije i brže od ovoga ne može

Objavljeno: 13.09.2023. 17:01h

Niko nema vremena 3 dana da sprema ručak kada se vrati sa posla, pa nam uvek treba ručak na brzinu. Ovaj recept za musaku sa pečurkama je savršen jer je gotov doslovno dok si rekla keks.

Evo šta vam je sve potrebno za ovo jelo i kako da ga pripremite:

foto: Printscreen/Youtube/TheCookingFoodie

Sastojci:

  • 2 čena belog luka
  • hleb (12 kriški)
  • 200 g mleka
  • 200 ml pavlake
  • 4 jaja
  • vegeta, peršun, so, biber
  • origano
  • 1 pakovanje šampinjona
  • 2 glavica luka
  • 150 g suve slanine
  • 100 g kobasice po izboru
  • 2 kašike ulja
foto: Printscreen/Youtube/Downshiftology

Priprema:

  1. Crni luk iseći na tanke kolutove, pa ga staviti na srednju vatru da se dinsta na malo ulja. Nakon toga dodati šampinjone koji su isečeni na listiće. Sačekati da pečurke malo puste vodu i onda dodati slaninu i kobacicu tanko isečenu na kockice i kolutiće. Dodati vegetu, so, biber, peršun sve po ukusu.
  2. Uzeti vatrostalnu posudu u koju ćete da pečete i u nju sipajte malo ulja. Potom poređajte kriške hleba, koje ste na kratko spustili u mleko. U zavisnosti od veličine posude trebaće vam 5, 6 kriški za podlogu.
  3. Na hleb ćete staviti pripremljene šampinjone, pa ponovo poređajte red natopljenog hleba. Preko njih ponovo šampinjone. Sve prelijte mešavinom pavlake i jaja.
  4. Sad je jelo gotovo i spremno za pečenje. Stavite vatrostalnu u rernu i pecite na 200 stepeni oko 20 minuta. Vaši ukućani će biti oduševljeni.

ZDRAV ROLAT BEZ BRAŠNA! Influenserka Rosićka podelila recept u najgledanijem kulinarskom TV šou programu Majke i snajke:

(Espreso/ Stvar ukusa)