Foto: Printscreen/youtube/SlobodanZivkov

recept

DOMAĆICE SAMO OVAKO ĆETE NAJBRŽE SPREMITI RIBLJU ČORBU, UKUSNA KAO KAFANSKA: 1 začin morate dodati NA KRAJU kuvanja

Predlažemo vam brzinsku riblju čorbu koja će oduševiti vaše goste

Objavljeno: 08.09.2023. 10:22h

Ne brinite, sprema se brzo, potreban vam je samo jedan sat. Biće ukusna kao iz najbolje kafane.

Sastojci:

1 kg fileta soma

1 pakovanje začina za riblju čorbu

2 glavice luka

foto: Printscreen/youtube/SlobodanZivkov

1 glavica ljubičastog luka

2 veće šargarepe

malo celera

1 manja crvena ljuta paprika

1 manja zelena ljuta paprika

1 zelena slatka paprika

1 crvena slatka paprika

2 paradajza

beli luk

peršun

biber u zrnu i mleveni

lorber

1 šolja pirinča

1 puna kašičica mlevene crvene paprike

1 puna kašičica tucane paprike

biljni začin

foto: Printscreen/Instagram/ Fini Recepti by Crochef

Priprema:

Sitno iseckani luk propržite na malo vrelog ulja. Kada je upržen, dodajte sitno seckanu šargarepu, ljute i slatke paprike, paradjaz. Sve još malo upržite, pa dodate filete soma iseckane na manje parčiće i još malo upržite.

Som će pustiti tečnost pa će se sav sadržaj malo dinstati. Dodajte vode po ukusu, zatim začin za riblju čorbu i sve lepo promešajte. Dodati biber u zrnu, lorber, mlevenu i tucanu papriku, biljni začin i pirinač.

Sve kuvajte 30-40 minuta, isključite vatru i dodajte sitno seckan beli luk, peršun i mleveni biber.

Majke i snajke

(Espreso/Srpskainfo.com)