Grčki sladoled, Foto: Minjina Kuhinjica/ Srintscreen/ Youtube

savršeno

IDEALNA TORTA ZA POSLEDNJE TRZAJE LETA: Evo kako NA BRZINU da se RASHLADITE na ovo NEPREDVIDIVO VREME (RECEPT)

Probajte najukusniju tortu i iskoristite ovo vrelo vreme za savršeno rashlađenje

Objavljeno: 07.09.2023. 18:18h

Ovo je jedna od najukusnijih torti, savršeno osvežava, i dolazi pravo iz Grčke. Ovaj recept je originalan recept plus maline, i mnogo je više osvežavajuć.

Evo kako da spremite tortu "Grčki sladoled" koja je em jednostavna za pripremu, em preukusna:

Sastojci:

  • 150 g malina
  • 1 kesica Čoko komadići
  • 100 gcrne čokolade za kuvanje
  • 2 kašike ulja
  • 1,1 litramleka
  • 300 gšećera
  • 2 kesice Želatin beli mleveni
  • 300 g Šlag krem sa ukusom slatke pavlake
  • 150 g Mleveni keks za torte i kolače
FOTO: Minjina Kuhinjica/ Srintscreen/ Youtube
FOTO: Minjina Kuhinjica/ Srintscreen/ Youtube
FOTO: Minjina Kuhinjica/ Srintscreen/ Youtube

Priprema

  1. U sud sipajte želatin i prelijte sa 200 ml hladnog mleka. Ostavite 10 minuta da nabubri.
  2. U drugi sud sipajte šećer i prelijte sa 300 ml mleka. Stavite da se kuva i kada provri dodajte nabubreli želatin, promešajte da se istopi i sklonite sa vatre. Ostavite da se ohladi, nekih 30-45 minuta.
  3. U sud za mućenje sipajte šlag krem i prelijte sa 600 ml hladnog mleka. Umutite mikserom, zatim dodajte ohlađeno mleko sa želatinom. Špatulom dobro promešajte i podelite na tri dela.
  4. U prvi deo dodajte Čoko komadiće.
  5. U drugi deo dodajte ispasirane maline.
  6. U treći deo dodajte mleveni keks.
  7. Činiju u obliku polulopte obložite alu ili streč folijom. Sipajte prvi deo i stavite činiju na 15 minuta u zamrzivač.
  8. Izvadite činiju i stavite drugi deo. Ponovo vratite u zamrzivač, a onda ponovite postupak i sa trećim filom. Ostavite u zamrzivaču najmanje 3-4 sata ili preko noći.
  9. Kada se torta stegla, izvadite činiju iz zamrzivača i okrenite je na tanjir. Skinite foliju.
  10. Istopite čokoladu i ulje, pa prelijte preko. Na sredinu stavite trešnju kao dekoraciju, a na tanjir, oko torte, stavite sveže maline. Tortu možete čuvati u frižideru ili zamrzivaču, zavisno kako volite.

UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI:

(Espreso/ Dr. Oetker)