Makalo, Foto: Printscreen/Youtube/Sace Recepti

recept

TRADICIONALNO MAKEDOSNKO PREDJELO KOJE SRBI OBOŽAVAJU: Uz dodatak ovih sastojaka biće JOŠ UKUSNIJE

Na kraju se preliva uljem i spremno je za degustaciju

Objavljeno: 04.09.2023. 13:20h

Makalo je tradicionalno makedonsko predjelo koje se pravi od belog luka, ali u njega možete da dodate razne sastojke. Predlažemo vam da isprobate i makalo sa pečenim paprikama i krompirom, koje će savšreno dopuniti svako vaše jelo, a odličan je i kao namaz, pogotovo uz vruć hleb.

Sastojci:

4 čena belog luka

6 pečenih paprika

500 g krompira

ulje

foto: Profimedia

Priprema:

Izblendirajte beli luk, pa dodajte i očišćene pečene paprike i opet izblendirajte.Krompir skuvajte, pa procedite i ispasirajte, a onda ga posolite i pobiberite.

Promešajte, pa dodajte beli luk i paprike. Sve lepo sjedinite. Sipajte malo vode, začinite još ako je potrebno, pa sve lepo promešajte. Prelijte uljem i služite.

Majke i snajke

(Espreso/Stvar ukusa)