recept
PODSETITE SE DETINJSTVA UZ STARISNKU POSLASTICU KOJU SVI VOLIMO: Recept za vanilice koje se TOPE u ustima
Recept za originalne, domaće vanilice koje možete puniti omiljenim džemom.
Potrebno je:
- 200 g masti
- 3 kašike šećera
- 1 jaje
- 1 žumance
- 1/2 limuna - sok
- 1 limun - kora
- 450 g brašna
- 2 kesice vanilin šećera
- 250 g šećera u prahu
- 250 g džema od šljiva
Priprema
Umutiti mast sa 3 kašike šećera, jednim celim jajetom i jednim žumancetom, sokom od polovine limuna i narendanom korom od jednog limuna (koru rendati na sitno rende).
Dodati 450 g brašna i zamesiti testo.
Pobrašnjaviti radni deo i razvući testo. Rernu zagrejati na 180 C.
Modlicama vaditi vanilice, ređati ih na pleh i peći u namašćenom plehu dok ne porumene. Ispečene vanilice ostaviti da se prohlade.
U velikom dubokom tanjiru pomešati vanilin šećer i šećer u prahu. Prohlađene vanilice tretirati na sledeći način: Jednu vanilicu premazati džemom i preklopiti drugom vanilicom. Ovako formiranu vanilicu uvaljati u prethodno pomešanom prah šećeru i vanilin šećeru.
(Espreso/recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!