Doručak, Foto: Prinstcreen/Супермаркети СВА/Youtube

OBRATITE PAŽNJU

OVO BUGARSKI NAROD TAMANI ZA DORUČAK: PREPUN je PROTEINA i ZASITAN, ni SRPSKI SPECIJALITETI MU NISU RAVNI

Jelo se služi toplo uz hleb i salatu po želji. Prijatno!

Objavljeno: 31.08.2023. 09:13h > 10:15h

Miš-maš je tradicionalni bugarski specijalitet koji Bugari prosto obožavaju i rado ga jedu u svako doba godine, posebno za doručak. Priprema se od jaja, feta sira, paradajza, luka i pečenih paprika, a ovo je jedan zasitan i zdrav obrok prepun proteina koji je pritom neverovatno jednostavan i jeftin za pripremu. U receptu se koriste pečene, oljuštene paprike, ali ako ih nemate, kao dobra zamena poslužiće i sveže.

Potrebni sastojci

1 luk

7 kašika ulja

8 pečenih paprika (oko 500 grama)

250 grama paradajza iz konzerve

250 grama feta sira

6 jaja

Priprema

foto: Bokina kuhinja/ Youtube/ Printscreen

Sitno iseckajte crni luk.

Ulje sipajte u veći tiganj i sačekajte da se zagreje. Dodajte luk i pržite ga dva minuta na srednjoj vatri.

Pečena paprike isecite na kockice i dodajte ih crnom luku. Potom pržite još tri, četiri minuta na srednjoj vatri.

Dodajte i paradajz i dinstajte dva minuta. Potom izmrviti feta sir i dodati u tiganj. Na kraju svemu dodajte i umućena jaja.

Poklopite i pržite još pet minuta!

Jelo se služi toplo uz hleb i salatu po želji. Prijatno!

(Espreso/Blic žena)