Posne punjene paprike, Foto: Printscreen/Youtube/Bilja Biki, Printscreen/Youtube/Uvek Ukusno

PREUKUSNO

OVO SU 2 PROVERENA RECEPTA ZA POSNE PUNJENE PAPRIKE: Nećete osetiti da NEMA MESA kada vidite sa ČIM SE PUNE

2 proverena recepta za posne punjene paprike isprobajte što pre jer je ukus fenomenalan

Objavljeno: 18.08.2023. 18:00h

Punjene paprike leti svi redovno jedemo, a kako je trenutno Gospojinski post možete da napravite i u posnoj varijanti.

Dva provererena recepta će vas iznenaditi jer su drugačiji od ostalih.

Tope se u ustima koliko su sočne i mekane.

Paprike sa krompirom i lukom

SASTOJCI:

Paprika

Krompir

Praziluk

Crni luk

Beli luk

Pirinač

Peršun

Šargarepa

foto: Printscreen/Youtube/Uvek Ukusno

Paprike se napune navedenim sastojcima, mere su proizvoljne i peku se pod folijom oko sat vremena a nakon toga uklonite foliju i pečete još nekih 15ak minuta da porumene. Ukoliko ste ljubitelj safta dodajte malo više vode ili soka od paradajza.

Paprike sa šampinjonima i prinčem

SASTOJCI:

Crni luk

Beli luk

Šargarepa

Šampinjoni

Pirinač

foto: Printscreen/Youtube/Bilja Biki

Isti postupak kao i za prethodni recept. Dodajte i začine poput majčine dušice, slatke paprike i bosiljka za bogatiji ukus. Prijatno!

Bonus video:

(Espreso/Stil)