Aurelio torta, Foto: Printscreen YouTube/Kisa Od Slatkisa-Recepti

topi se u ustima

RECEPT ZA OVU POSLASTICU TRAŽE SVE DOMAĆICE, OVO JE JEDINI PRAVI: Napravite AURELIO TORTU i uživajte u OSVEŽENJU

U 1,2 litra kašastog soka od jagode skuvati puding od jagoda i ostaviti da se skroz ohladi

Objavljeno: 07.08.2023. 11:30h

Starinske torte koje smo jeli u detinjstvu ostale su urezane duboko u naše sećanje i danas kada ih probamo bude u nama nostalgiju za tim vremenom.

Ova torta je baš jedna od tih, prava letnja poslastica koja osvežava.

Recept za Aurelio tortu:

foto: Printscreen YouTube/Kisa Od Slatkisa-Recepti

Potrebno je:

2 l kašastog soka od jagode

5 kesica pudinga od jagode

400 g margarina (najbolje Vital)

400 g šećera u prahu

400 g praha za šlag

300 ml gazirane vode

400 g (može i 500 g) piškota

200 g čokolade za kuvanje

300 g krem šlaga sa ukusom jagode

600 g jagoda

foto: Printscreen YouTube/Kisa Od Slatkisa-Recepti

Priprema:

U 1,2 litra kašastog soka od jagode skuvati puding od jagoda i ostaviti da se skroz ohladi. Margarin umutiti sa šećerom u prahu i kada se ohladi puding sa sokom od jagoda u njega dodati umućen margarin i šećer u prahu. To nam je prvi fil.

Prah za šlag umutiti sa 300 ml kisele vode i to je drugi fil.

Krem šlag sa ukusom jagode umutiti sa 300 ml soka od jagoda i to nam je treći fil.

Piškote podeliti na pola, pa ih umočiti u preostali sok od jagoda i poređati na tacnu. Zatim otopiti čokoladu i preliti preko piškota, pa ostaviti da se ohladi pre nanosenja fila.

foto: Printscreen YouTube/Kisa Od Slatkisa-Recepti

Zatim naneti POLOVINU fila od pudinga i soka. Zatim naneti POLOVINU fila od belog šlaga. Zatim preko toga staviti POLA jagoda. Zatim naneti POLOVINU fila od krem šlaga od jagoda i soka.

Zatim poređati drugu polovinu piškota umočenih u sok od jagode. Zatim naneti drugu polovinu fila od pudinga i jagoda. Zatim naneti drugu polovinu belog fila Zatim naneti drugu polovinu jagoda.

I na kraju naneti preostali fil od krem šlaga od jagoda. Možete ukrasiti ostatkom krem šlaga od jagoda ili po želji.

(Espreso/Recepti.com)