Boranija sa piletinom, Foto: Printscreen YouTube/My kitchen Tanja

RECEPT

ONAKO KAKO SU JE PRAVILE NAŠE BAKE, BORANIJA SA PILETINOM KOJU SVI OBOŽAVATE: Letnje jelo na kašiku koje OKREPLJUJE

Boranija s piletinom lako se pravi, a lagana je i zasitiće vas

Objavljeno: 07.08.2023. 10:50h

Boranija sa mesom je jedno od omiljenih jela na kašiku koje su rado pravile naše mame i bake. Ovako spremljenu obožavaće je i najmlađi, a biće brzo gotova.

Najbolje od svega je što možete da skuvate malo veću količinu boranije, pa da imate ručak za dva dana i sebi uštedite vreme.

foto: Printscreen YouTube/My kitchen Tanja

Sastojci:

500 g boranije

350 g piletine

1 glavica luka

2 šargarepe

svež peršun

malo mirođije

1 kašičica začinske paprike

so, biber

Priprema:

foto: Printscreen YouTube/My kitchen Tanja

U šerpu sipajte malo ulja, pa propržite sitno secka luk da se zastakli. Šargarepu isecite na kolutove, pa je dodajte i dinstajte sve zajedno oko 5 minuta. Zatim dodajte piletinu isečenu na kockice, nalijte sa malo vode i krčkajte još 10 minuta.

Ubacite boraniju sve nalijte da ogrezne, dodajte biber i so, pa kuvajte oko 25-30 minuta. Pred kraj kuvanja pospite sitno seckanim peršunom i mirođijom, po želji stavite jednu kašiku pavlake i služite dok je još vruća.

(Espreso/Stvar ukusa)