Čorba sa spanaćem, Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

recept

MANASTIRSKA ČORBA OD SPANAĆA KOJA VRAĆA SNAGU I ENERGIJU: Zeleno blago koje OKREPLJUJE i dušu i telo

Od spanaća možete da napravite ukusnu i izdašnu čorbu koja vraća energiju i snagu

Objavljeno: 04.08.2023. 20:20h

Napravite okrepljujuću manastirsku čorbu od spanaća. Ukusno jelo koje će vam dati energiju i snagu za ceo dan.

foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Sastojci:

šargarepa i 2 krompira kašika rendanog rena u sirćetu mladi luk peršun ½ kg spanaća 2 kašike krupno mlevenog kukuruznog brašna mleveni biber, so

Priprema:

foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Spanać očistiti pre pranja, popariti vrelom vodom, sačekati nekoliko minuta i ocediti a vodu baciti. U loncu zagrejati litar vode, i kad provri, spustiti u nju oceđen spanać i pustiti da kuva na laganoj vatri pola sata. Spanać ponovo ocediti i dobro izmešati sa kukuruznom prekrupom.

Sve to dobro izgnječiti viljuškom, preliti vodom u kojoj se kuvao spanać. Dodati sitno iseckan mladi luk i sitno seckanu šargarepu i krompir i pusititi da vri još pola sata. Čorba se tek na kraju posoli i pobiberi i doda joj se peršun. Kad se malo prohladi, služi se sa renom.

(Espreso/Trpeza)