Željko Obradović i košarkaši Partizana, Foto: Starsport©

dug niz

PARTIZAN ČEKA RASPLET VELIKE NBA VRTEŠKE? U kombinaciji i Nikola Jović!

Praktično sva "kretanja" na NBA tržištu su stala u očekivanju ishoda ovog slučaja

Objavljeno: 03.08.2023. 13:37h

KK Partizan se priatjio kada su u pitanju pojačanja, mada je sportski direktor Zoran Savić nedavno najavio da su u klubu u kontaktu sa mnogim igračima, a da će dovesti trojicu.

"Grobare" je možda obradovalo što je trener Željko Obradović primećen u avionu koji je leteo za Barselonu, ali tamo verovatno nije pošao po Korija Higinsa. Crno-beli su prestali da bivaju povezivani sa njim otkako je postalo jasno da ima postojane zdravstvene probleme pa je moguće da se i Crvena zvezda "ohladi" od Amerikanca.

Poslednje ime koje je povezivano sa Partizanom je Nemijaš Keta (24), portugalski centar koji je poslednje dve sezone član Sakramento Kingsa, ali je uglavnom igrao u njihovom razvojnom timu, Stokton Kingsima.

foto: EPA/John G. Mabanglo

Keta je bio jedan od najdominantnijih igrača na poziciji "petice" i izabran je u najbolju defanzivnu petorku Razvojne lige.

Ovog leta je postao ograničeno slobodan igrač, ali Sakramento ima pravo da prvi pregovora sa njim u slučaju da želi da ga zadrži, a to jeste slučaj. "Kraljevi" su ponudili centru 1.760.000 dolara da ostane njihov član.

Međutim, interesovanje za Ketu pokazuje i Portland. Ovde se stvari dodatno komplikuju jer Trejl Blejzersi su stopirali sve konkretne poteze na tržištu dok se ne reši pitanje njihovog dugi niz najboljeg igrača, Demijana Lilarda.

Demijan Lilardfoto: Profimedia

Lilard je konačno izgubio strpljenje u Portlandu i zatražio trejd u Majami, ali Trejl Blejzersi zasada nisu pristali ni na jednu ponudu šampiona Istoka. Sve smo bliži tome da u blokbaster trejd bude uključen treći tim, a to boi trebalo da bude Dalas.

Meveriksi bi po tom scenariju dobili Tajlera Hiroa iz Majamija, Hit bi dobio Lilarda, a u Portland poslao Dankana Robinsona, ali i Haimea Hakesa ili Nikolu Jovića uz tri pika prve runde drafta. Dalas bi takođe u Oregon poslao Tima Hardaveja i Dankana Robinsona.

Praktično sva "kretanja" na NBA tržištu su stala u očekivanju ishoda Lilardovog slučaja.

foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

U svakom slučaju, Nemijaš Keta namerava da u slučaju zadovoljavajuće ponude Sakramenta, Portlanda ili neke treće franšize, ostane u NBA ligi, a tek ako to ne bude slučaj, razmotrio bi ponudu Partizana.

Bonus video:

(Espreso)