Ručak za 1000 dinara, Foto: Printscreen/ Youtube/ Simple menu

efikasno

RUČAK ZA CELU PORODICU JEDVA 1000 DINARA, A SPREMA SE ZA 40 MINUTA: Ovo nema ni u PRIČI, evo koliko je PROST RECEPT

Kada ukućani probaju ovaj ručak, svima ćete deliti recept jer ćete ssamo to spremati

Objavljeno: 01.08.2023. 16:33h

Imaćete ručak ko iz restorana ali u kućnoj radinosti. Ovako jeftino i brzo ne možete da prođete ni u šali. Evo o čemu se radi. Malo povrća malo pilećeg mesa, ukoliko želite još jeftiniju varijantu, umesto filea možete koristiti batake i karabatake.

Kada ukućani probaju ovaj ručak, svima ćete deliti recept jer ćete ssamo to spremati:

Sastojci:

  • 1 tikvica
  • 4 jajeta
  • 4 kašike kisele pavlake
  • 2 pileća filea
  • 200 ml mleka
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 crni luk
  • 150 g tvrdog sira
foto: Printscreen/ Youtube/ Simple menu

Priprema:

  1. Tikvicu isecite na kolutove, pa posolite i ostavite da pusti vodu, nekih 15 minuta. Nakon toga ih dobro obrišite ubrusom. Belo meso isecite na kockice, pa stavite u posudu i prelijte mlekom. Pokrijte providnom folijom i ostavite 10 minuta. Uzmite manju okruglu posudu, pa deo u koji se sipa hrana okrenite nadole, pa stavite na aluminijumsku foliju i krajeve savijte oko posude.
  2. Pogledajte video, a možete da koristite i neku manju tepsiju ako imate. U posudice poređajte tikvice, poboberite, pospite slatkom paprikom i belim lukom u prahu. Zatim iseckajte crni luk na rebarca i stavite preko tikvica. Sledeći sloj je meso koje ste procedili, pa posolite i pobiberite. Prelijte jajima koja ste umutili sa kiselom pavlakom. Izrendajte sir i pospite preko. Pecite na 180°C oko 40 minuta.

RECEPT DANA: Piletina u sosu od crvenog vina - jelo koje i najveće gurmane ostavlja bez daha:

(Espreso/ Stvar ukusa)