Cezar salata, Foto: Printscreen/youtube/AninaKuhinjica

RECEPT

JELO KOJE JE NAJPOPULARNIJE DA SE JEDE LETI, A OVO JE NAJBRŽI RECEPT: Ukus je kao iz NAJBOLJIH RESTORANA

Ako želite laganiji ručak, a da je zasitan, napravite Cezar salatu

Objavljeno: 26.07.2023. 13:47h

Cezar salata je jedan od najpopularnijih obroka, koji se tokom leta često naručuju u srpskim restoranima. Zasitna je i ukusna, a mi vam predlažemo da je napravite kod kuće i to za mnogo manje para.

Ako niste ljubitelji inćuna slobodno ih izbacite, ali onda samo malo posolite umak. Cezar salata nije komplikovana za pripremu, a idealan je obrok kada su napolju visoke temeprature.

foto: Printscreen/youtube/AninaKuhinjica

Sastojci:

4 kriške hleba

2 pileća filea

1 zelena salata

Za umak:

1 čen belog luka

2 inćuna

parmezan

5 kašika majoneza

1 kašika sirćeta

foto: Printscreen/Youtube/CooKing

Priprema:

Isecite hleb na kockice (sitne), pa poređajte na pleh i poprskajte maslinovim ulje. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C dok hleb ne postane hrskav, obično treba nekih 10 minuta. Možete da koristite i kupovne krutone. Belo meso lepo začine po želji, pa malo nauljite i propržite u tiganju.

Pomešajte mleveni beli luk, viljuškom izmrvljene inćune, majonez, sirće i šaku parmezana i sve dobro sjedinite. Ako je mnogo gust umak razblažite ga sa 2-3 kašike vode. U posudi pomešajte opranu i osušenu zelenu salatu, seckane komade piletine, krutone i sve to prelijte umakom.

Lepo promešajte. Pospite parmezanom i služite. Ako želite možete da dodate i proprženu slaninu.

(Espreso/Stvar ukusa)