Koač Brzi gonzales, Foto: Prinstcreen/Youtube/Suzina kuhinja

paŽnja

OVAJ KOLAČ SAMO PODSEĆA NA BAKLAVU, A NOSI NAZIV IZ POPULARNOG CRTAĆA: Svi su u Srbiji poludeli za njim

Ako volite baklavu, sigurni smo da će vam se dopasti i kolač Brzi Gonzales

Objavljeno: 25.07.2023. 08:23h

Srpske domaćice su vešte u tome da od malo osnovinh sastojaka naprave najlepše poslastice. Tako je nastao recept za koh, ali i ovaj za kolač Brzi Gonzales. Podseća na čuvenu baklavu, ali je priprema neuporedivno lakša i brža. Samo umutite sastojke i ispecite, a onda ohlađeni kolač prelijte čokoladnim prelivom.

Sastojci:

3 jajeta

15 kašika šećera

250 ml mleka

125 ml ulja

16 kašika brašna

1 kesica praška za pecivo

Za preliv:

15 kašika šećera

20 kašika vode

125 g putera

3 kašike kakaoa

Priprema:

Odvojite belanca i žumanca. Penasto umutite žumanca sa šećerom, pa sipajte mleko i promešajte. Zatim dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivom i onda sipajte ulje. Sve lepo umutite. Na kraju dodajte belanca koja ste umutitli u čvrst šne i lagano umešajte. Kalup nauljite i pospite brašno, pa sipajte dobijenu smesu i poravnajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta. Za to vreme istopite šećer sa vodom, pa dodajte puter i kada se on istopi dodajte kakao. Lepo promešajte. Kolač isecite na kocke i prelijte vrućim prelivom.

(Espreso/Stvar ukusa)