NAPRAVITE PROJU SA MLEVENIM MESOM, JELO KOJE ĆETE SIGURNO OBOŽAVATI: Meksički specijalitet na SRPSKI način
Mleveno meso i proja, Foto: PRINTSCREEN/YT/ALL WINGS EVERYTHING

ukusno

NAPRAVITE PROJU SA MLEVENIM MESOM, JELO KOJE ĆETE SIGURNO OBOŽAVATI: Meksički specijalitet na SRPSKI način

Za ručak napravite odličan meksički specijalitet od mlevenog mesa i proje

Objavljeno:

Meksičke specijalitete, kao što su takosi, naćosi... obožavaju u celom svetu, a mi vam danas donosimo još jedan recept koji će vas oboriti s nogu. Reč je o jelu sa mlevenim mesom preko kojeg se sipa smesa za proju, a na kraju se posipa rendanim sirom.

Kombinacija proje i mlevenog mesa je fenomenalna i ne postoji osoba koja neće tražiti parče više.

Mleveno meso
foto: PRINTSCREEN/YT/ DOZUS COOK

Sastojci:

450 g mlevenog mesa (goveđeg)

230 g kukuruza

280 g paradajza

1 crni luk

2 kašičice tako začina

1 kašičica soli

1 kašičica bibera

1 kašičica luka u prahu

1 kašičica mlevenog kumina

1 kašika mlevenog belog luka

600 g tvrdog sira

300 g kukuruznog brašna

2 jajeta

2/3 šolje mleka

Proja
foto: Jelajelena Petrovic

Priprema: U tiganju na malo ulja propržite mleveno meso, pa dodajte crni luk isečen na rebarca. Zatim dodajte kukuruz (iz konzereve ili smrznuti), kao i sitno seckani paradajz. Dobro promešajte. Pospite tako začinom, kuminom, crnim lukom u prahu, posolite i pobiberite i dobro sjedinite.

Ostavite da se krčka još 5 minuta, pa sklonite sa šporeta i dodajte rendani tvrdi sir (300 g). Lepo promešajte da se sir otopi, pa sipajte smesu u nauljenu vatrostalnu posudu. Pomešajte brašno sa mlekom i jajima, pa sipajte preko. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta, pa pospite rendanim sirom (300 g) i pecite još 5 minuta.

01:03

Majke i snajke finale

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.