Meso, Foto: Printscreen/Youtube/leckere Küche

isprobajte ga što pre

OVAJ TRIK ZA ODMRZAVANJE MESA NE ZNAJU NI NAJBOLJI KUVARI! Biće spremno za pripremu za samo 5 MINUTA

Jedan praktično zaboravljen trik koji su koristile naše bake, a koji znatno ubrzava odmrzavanje mesa

Objavljeno: 22.07.2023. 17:16h

Da bi se odmrznuo čak i mali komad mesa, potrebno je da prođe najmanje dva, tri sata. Postupak možete ubrzati upotrebom mikrotalasne, ali postoji i negativna strana. Neretko se dešava da se meso po površini već malo skuva, a da iznutra ostane zaleđeno.

Zato primenite ovaj genijalan trik.

Uzmite dve metalne posude. Jednu okrenite naopako i na nju stavite meso, na koje ćete onda položiti drugu posudu i napuniti je vrelom vodom. Sačekajte samo 5 do 10 minuta i to je to.

Mesofoto: Emilija Jovanović

Znate li u čemu je trik?

Trik je u tome da je metal, naročito aluminijum, odličan provodnik toplote. Voda u loncu koji je na mesu rasporediće toplinu po celoj površini mesa i zato će se brže odmrznuti.

Isprobajte ovaj trik što pre.

Bonus video:

(Espreso / Krstarica)