Paklena jaja u tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

NEŠTO DRUGAČIJE

DA LI STE NEKADA ČULI ZA PAKLENA JAJA? Ovakvu VEČERU Srbi ne spremaju, a ukus je FANTAZIJA (RECEPT)

Ukoliko jednostavno više nemate ideju šta da spremite za doručak, naš predlog je Šakšuka ili paklena jaja - preukusan doručak sa Orjenta

Objavljeno: 21.07.2023. 14:40h

Ako nemate ideju šta da jedete za večeru - paklena jaja će vam leći najbolje.

Ovakvo jelo morate da probate i često ćete to spremati za večeru ili doručak jer će vam se svideti što su na drugačiji način napravljena.

Sastojci:

foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

400-500gr. crnog luka

1,5kg. paprike

2 ljute papričice

2-3 paradajza

5-6 kuvanih jaja

FOTO: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković
FOTO: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković
FOTO: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković
FOTO: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

So, ulje, biber, peršun

200gr. sira

Priprema: Na ulju prodinstajte krupno seckan luk, a onda dodajte na trake sečene paprike i ljutu papričicu. Kada se paprike prodinstaju, dodajte na kolutove isečen paradajz i začine, a preko stavite kuvana jaja. Preko jaja narendajte sir, poklopite i pržite oko 10 do 15 minuta na tihoj vatri. Poslužite toplo.

Bonus video:

(Espreso/Stil)