Ruska puž gibanica, Foto: Printscreen/Youtube/ Home kitchen with Danny

svideće vam se

RUSKA PUŽ GIBANICA JE ZALUDELA DOMAĆICE U SRBIJI: Toliko je HRSKAVA da ćete zaboraviti na NAŠU TRADICIONALNU

Vazdušasta i hrskva, ova pita je svima omiljena, a možete da je jedete u bilo koje doba dana

Objavljeno: 20.07.2023. 14:16h

Gibanica je poznata srpska pita koju domaćice odmah nauče da naprave.

Ako volite da je jedete mi predlažemo da probate i rusku verziju, koja se samo malo razlikuje od srpke.

Vazdušasta i hrskva, ova pita je svima omiljena, a možete da je jedete u bilo koje doba dana.

foto: Printscreen/Youtube/ Home kitchen with Danny

Sastojci:

500 g kora za pitu

4 jajeta

300 g feta sira

200 ml jogurta

FOTO: Printscreen/Youtube/ Home kitchen with Danny
FOTO: Printscreen/Youtube/ Home kitchen with Danny
FOTO: Printscreen/Youtube/ Home kitchen with Danny
FOTO: Printscreen/Youtube/ Home kitchen with Danny
FOTO: Printscreen/Youtube/ Home kitchen with Danny

150 ml kisele vode

80 g putera

Priprema:

foto: Printscreen/Youtube/ Home kitchen with Danny

U posudi izmrvite fetu, pa dodajte jaja i jogurt i sve dobro sjedinite. Prvu koru premažite istopljenim puterom, pa stavite drugu koru i premažite filom. Urolajte i napravite puža (pogledaj video). Tepsiju premažite puterom, pa stavite puža na sredinu. Na isti način urolajte još dve kore, ali ne pravite puža, nego urolanu koru obmotajte oko centralnog puža i tako ređajte dok ne utrošite sastojke. Premažite preostalim istopljenim puterom, a u fil koji vam je ostao sipajte kiselu vodu. Prelijte preko pite. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 35 minuta.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa)