Bakin kolač, Foto: Printscreen/Youtube/Sherpica Recipes

svideće vam se

OVAJ STARINSKI BAKIN KOLAČ SE SPREMA BEZ JAJA I MLEKA: Tajna MEKOĆE se krije u RECEPTU

Ovaj recept je drugačiji jer vam nisu potrebna ni jaja ni mleko

Objavljeno: 19.07.2023. 12:08h

Bakin kolač je poslastica koju svi pamtimo iz detinjstva.

Mekan kao duša, a toliko sočan da se i dan danas sprema redovno.

Ovaj recept je drugačiji jer vam nisu potrebna ni jaja ni mleko.

foto: Printscreen/Youtube/Sherpica Recipes

Sastojci

za 1 osoba

150 ml oštrog brašna

4 kašičice ulja ili rastopljenog margarina, maslaca

100 ml vode

šećer

pola kašičice praška za pecivo

foto: Printscreen/Youtube/Sherpica Recipes

malo soli

Priprema

Ovo je osnovni recept, u smesu možete ubaciti recimo pire od pola banane ili rendane jabuke, komadiće čokolade, razno bobičasto voće...

Dakle, pomešajte brašno, vodu, ulje ili margarin, so, prašak za pecivo i po ukusu šećer. Stavila sam šećer jer je voda, pa su vafliči bezukusni ako su sami. Ako stavljate neki pire od voća, probajte pre pečenja, pa po ukusu pošećerite. Ja sam u osnovnu smesu stavila kašičicu i po šećera. Videćete, ako vam je smjsa pregusta, dodajte još malo vode.

foto: Printscreen/Youtube/Sherpica Recipes

Uključite aparatić za vafle (bakin kolač), ja sam ga zagrejala na temperaturu 2 (ima do 4) i kad bude zeleno, s, kutljačom stavite smesu u aparat i ispecite vafel. Meni su ispala 2 vafla.

Bonus video:

(Espreso/Coolinarika)