Džigerica, Foto: Printscreen/Youtube/kuhinjaza10

prijatno!

PRŽENA DŽIGERICA U NAJSOČNIJEM SAFTU: Možete je seći KAŠIKOM koliko je meka, još kad UMOČITE HLEB u sos (RECEPT)

Današnji predlog za ručak je džigerica u sosu

Objavljeno: 14.07.2023. 14:16h

Srbi vole prženu džigericu, još kad je u sočnom sosu svima ide voda na usta!

Sastojci

  • 1 veca glavica crnog luka
  • 2-3 cena belog luka
  • 600g junece dzigerice
  • so, biber, vegeta, ulje, lovor, brasno, aleva paprika
foto: Printscreen/Youtube/kuhinjaza10

Priprema

1. Na ulju isprziti sitno seckan crni i beli luk i to kratko, samo da blago promeni boju, pa odmah dodati seckanu džigericu i pržiti nekoliko minuta stalno mešajući. Začiniti solju i biberom, vegetom, staviti lovorov list, može i dva il tri, pa zaliti sve mlakom vodom, koliko da se prekrije jelo za prst. Kuvajte na tihoj vatri oko jedan sat. Pred kraj pomešajte veću kašiku brašna sa alevom paprikom i sa hladnom vodom (hladna zaprška) i umešajte u jelo. Pustite da se prokrčka još par minuta pa skinite sa vatre. Lovor list izvadite i služite. Prijatno!

(Espreso/Coolinarika)