Teleća čorba, Foto: Printscreen/Youtube

preukusno

TRADICIONALNA SRPSKA TELEĆA ČORBA LEČI DUŠU: Brži RECEPT od ovog nećete pronaći, sve je gotovo za manje od SAT

Savršena tradicionalna teleća čorba koja se brzo sprema

Objavljeno: 12.07.2023. 10:33h > 12:04h

Ne znamo da li ste ikada čuli "teleća čorba - lek za dušu", ako niste, nikada je onda niste jeli jer biste vi sami ponavljali ovu rečenicu svaki put kada prinesete kašiku ustima.

Sa kim god da sam jela i kada god sam jela teleću čorbu, apsolutno bismo se samo divili ukusu i tome koliko nam ova čorba daje neku toplinu. Evo jednog brzog recepta za teleću čorbu:

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Sastojci:

  • teleće meso - 400 g, od buta
  • brašno - oko 2 kašike
  • peršun - 4 struka
  • šargarepa - 2 komad
  • luk - 1 glavica
  • celer - 100 g, koren
  • beli luk - 2 čena
  • ulje - 1/2 kašičica
  • začin od povrća - 1 kašika
  • lovorov list - 2 komada
  • biber - 6 zrna + mleveni po želji
  • muskatni oraščić - 2 prstohvata
foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Priprema:

  1. Isecite meso na kockice, šargarepu takođe, a luk i celer na sitno - stavite ih da se kuvaju u oko litar i po vode.
  2. Začinite ih solju, lovorovim listom, biberom i uljem.
  3. Dodajte u teleću čorbu na sitno isečen peršun, začin od povrća, muskatni oraščić i još bibera - ostavite je da se krčka na tihoj vatri.
  4. Zapržite brašno i beli luk u dubokom tiganju i sipajte oko 400 ml vode u njega - dodajte nakon toga ovu kašicu u srpsku čorbu.
  5. Ostavite je da vri još oko 10 minuta dok se ne postigne željena gustina.

Nema jednostavnijeg recepta, a ukus će biti kao da ste seli u najbolji restoran koji služi teleću čorbu!

RECEPT ZA BRZO SPREMANJE NJOKA U PARADAJZ SOSU! Jedan trik će vam olakšati posao:

(Espreso/ Bonapeti.rs)