Rezamci sa makom, Foto: Bakina kuhinja

recept

BAKA PODELILA RECEPT ZA STARINSKU POSLASTICU KOJU SU U JUGOSLAVIJI SVI TAMANILI: Rezanci sa makom MEKANI i KREMASTI

Vrhunsko.. ko nije probao mnogo je propustio

Objavljeno: 12.07.2023. 08:30h

Neodoljivo dobro, tako kremasto samo klize i prosto se progutaju - sjajni rezanci sa makom.

Potrebno je:

200 gr rezanaca

2 kašike ulja

foto: Bakina kuhinja

malo cimeta

muskatno orašče

1 vanilin šećer

šećer po želji

50 -70 ml. mleka

Priprema:

Rezance skuvati procediti i isprati u hladnoj vodi.Ugrejati ulje pa preliti, izmešati da se ne slepe. Ako mak nije sladak zasladiti, dodati malo cimeta, muskatni oračić vanilin šećer i sve izmešati. Dodati vrelo mleko pa izmešati.

Desert je gotov. Vrhunsko.. ko nije probao mnogo je propustio.

(Espreso)