Prebranac, Foto: Printscreen/Youtube/ Simple Meal Prep.

posno, a ukusno

ZAPRŠKA ZA PREBRANAC DODAJE SE BAŠ U OVOM TRENUTKU: Samo tako će vam jelo biti SOČNO, spremite ga za PETROVDAN

Za pripremu zapečenog pasulja prebranca preberite pasulj, operite ga i stavite da se skuva do pola

Objavljeno: 11.07.2023. 09:55h

Sutra se obeležava Petrovdan, kakose pada u sredu, ručak će biti posan, a šta je bolje posno poslužiti na slavi od zapečenog pasulja, prebranca.

Evo recepta.

Namirnice:

pasulj prebranac 500g

crni luk 800g

foto: Privatna arhiva

kečap 1dl

so 1kk

vegeta 1kk

slatka paprika 1sk

ljuta paprika 0.5kk

ljuta tucana paprika 0.5kk

biber 0.5kk

brašno 1sk

ulje 1dl

beli luk 2čl

foto: Printscreen/Youtube/ Sace Recepti

Priprema:

1

Za pripremu zapečenog pasulja prebranca preberite pasulj, operite ga i stavite da se skuva do pola.

2

Luk očistite, sitno isecite pa na vrućem ulju dobro ga izdinstajte da skroz omekani.

3

Gotov luk za pasulj prebranac začinite po ukusu sa soli, vegetom, biberom i kečapom.

4

Uzmite vatrostanu činiju stavite malo ulja na dno posude pa redjajte red pasulja, red luka, tako da pasulj bude poslednji red pa nalite pasuljh sa malo vode od kuvanja.

foto: Bakina Kuhinja

5

Staviti pasulj prebranac u rernu i pecite na 180 stepeni. Pred kraj napravite zapršku. Ugrejati malo ulja pa dodajte sitno isečen beli luk malo promešajte i stavite kašiku brašna. Zatim dodajte slatku i ljutu papriku i dodajte malo vode.

6

Prelite zapečeni pasulj prebranac zaprškom završite pečenje. Gotovo vruće jelo pospite tucanom ljutom paprikom i toplo poslužite.

(Espreso/Erecepti)