Svinje, Foto: Lars Klemmer / AFP / Profimedia

opasnost po zdravlje

BIJELJINA SUTRA UVODI VANREDNU SITUACIJU: Muku muče sa pojavom AFRIČKE KUGE SVINJA, eutanazirano 2.400 životinja

Petrović je rekao novinarima da je, zaključno sa jučerašnjim danom, u Bijeljini eutanazirano 2.400 svinja, a danas se u Srednjem Magnojeviću sprovodi eutanazija na farmi sa više od 800 svinja

Objavljeno: 10.07.2023. 15:48h

Na području grada Bijeljina sutra će biti proglašena vanredna situacija zbog pojave afričke kuge svinja, izjavio je danas gradonačelnik Ljubiša Petrović.

Petrović je rekao novinarima da je, zaključno sa jučerašnjim danom, u Bijeljini eutanazirano 2.400 svinja, a danas se u Srednjem Magnojeviću sprovodi eutanazija na farmi sa više od 800 svinja, piše Srna, prenosi Srpskainfo.

Prema njegovim rečima, reč je već o milionskoj šteti, a zahtevi za nadoknadu štete od danas se predaju u gradskom odeljenju za poljoprivredu.

Podsetimo, Uprava za veterinu proglasila je mesto Jabuku u Srbiji kao zaraženo područje od afričke svinjske kuge, a ugroženim sredinama smatraju se i Glogonj, Kačarevo, teritorija Grada Pančeva, kao i Crepaja u opštini Kovačica, Sefkerin u opštini Opovo i Ovča na Paliluli na području Beograda.

Bonus video:

(Espreso/Srna)