Gibanica u plehu, Foto: PRINTSCREEN/YT/HOME KITCHEN WITH DANNY

topi se

OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA GIBANICU: Domaćice, čim dodate 1 NEOBIČAN sastojak biće MEKANA, pišite ŠTO PRE

Ova gibanica je toliko mekana i slasna da ćete tražiti parče više

Objavljeno: 10.07.2023. 10:12h

Napravite najbolju gibanicu posle koje vam nijedan drugi recept neće pasti na pamet.

Toliko je mekana i slasna da ćete tražiti parče više.

Recept je jednostavan, a ukućani će biti oduševljeni.

foto: Printscreen/Youtube/ Valentina Vuk Mašković

Sastojci za 8 osoba

500 gr gotovih kora

500 gr sitnog sira

3-5 jaja

1 šolja jogurta

1 šolja kisele vode (obična voda sa dve kašičice praška za pecivo)

foto: Printscreen/Youtube/ Valentina Vuk Mašković

1/2 šolja ulja

1 kašičica soli

Priprema

Zagrejte rernu na 200 stepeni i pripremite pleh sa papirom za pečenje.

Pripremite preliv:

Pomešajte jaja, jogurt, vodu ,ulje i so u jednoličnu masu.

Prvo malo izmutite jaja, pa onda dodajte ostalo.

foto: Printscreen/Youtube/ Valentina Vuk Mašković

Stavite jednu koru na radni sto i poprskajte je ravnomerno sa malo sitnog sira. Preko ove se stavi druga kora i opet se poprska sa malo sitnog sira, pa treća i sve tako dok se kore i sir ne potrose. Znaci, sve kore jedna preko druge.

Onda se uviju u rolat i podele sa malim zasecima na deset jednakih delova. Ja to radim na dva prsta rastojanje i ispadne deset parčića.. Onga se oštrim nozem iseku parčići. Kako isečete parče, tako ga stavite u pleh, sa sirom stranom prema dole. Poređajte sve parčiće jedan do drugoga u dva reda, ako je pleh dugacak. Ako je okrugli, onda poređajte naokolo i završavate u sredini.

Pazljivo prelijte rolate sa prelivom, tako da svaki rolat dobije istu količinu preliva, da bi posle bilo jednako sočno.

foto: Printscreen/Youtube/ Valentina Vuk Mašković

Pecite oko 40 minuta ili dok gibanica dobro ne porumeni.

Posluživanje

Ovo je zaista veoma lak recept za pravljenje i nema opsanosti da vam gibanica ne naraste ili ne uspe.

Bonus video:

(Espreso/Coolinarika)