Palačinke, Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/VIKA-SIMPLE RECIPES

super brza priperma

DA BI VAM POSNE PALAČINKE BILE MEKANE DODAJTE U NJIH JEDAN SASATOJAK: Ovo je NAJBOLJI RECEPT koji ste probali

Uživajte u omiljenoj poslastici i u danima posta

Objavljeno: 04.07.2023. 22:16h

Ko kaže da tokom posta morate da se odreknete slasnih palačinki?

Tu je odličan recept prilagođen posnim danima, a palačinke spremljene na ovaj način mekane su i ukusne, kao i mrsne!

Sastojci: 1 l tople vode, 500 g brašna, 1,5 kašika šećera, 8 kašika ulja 1,5 kašičica praška za pecivo, 1,5 kašičica sode bikarbone, dva prstohvata soli

foto: Privatna arhiva

Priprema: U brašno umešati sastojke pa dodati vodu. Sve izmešati ručno žicom za mućenje i peći u teflonskom tiganju. Pre pečenja svake palačinke sipajte kap - dve ulja.

Napomena: Od ove mere se dobije oko 20 palačinki, zavisno od toga koliko testa stavljate. Može da se desi da budu malo krute nakon pečenja, ali sve što treba da uradite jeste da ih ostavite da odstoje 15 minuta nenamazane, pa će se fino omekšati.

(Espreso/Domaćirecepti.com)