Gulaš, Foto: Profimedia

pun ukusa

SLASNI LJUTI GULAŠ SA SLANINOM: Spremite ovo čuveno jelo za RUČAK na malo DRUGAČIJI NAČIN i oduševićete se ukusom!

U drugačijem ruhu...

Objavljeno: 01.07.2023. 11:25h

Gulaš je jelo omiljeno u raznim kuhinjama i u mnogim domovima. Nastao je kao pastirska hrana u mađarskoj kuhinji. Srbi ga jako često spremaju, ali ovakav resept retko ko zna. Sa njim sigurno nema greške.

Sastojci:

  • 1/2 kg mešanog mesa
  • 250 grama crnog luka
  • 150 grama suve slanine
  • 2 sveže paprike
  • kašika ljute mlevene paprike
  • kašika slatke mlevene paprike
  • 1 šargarepa
  • 1 sveži paradajz
  • 3 čena belog luka
  • 3-4 lovorovog lista
  • ulje
  • suvi začini
  • so
  • biber
  • peršun
Priprema gulašafoto: Printscreen/Youtube/Kuhar Ivica

Priprema:

U tiganj ulijte ulje, dodajte sitno seckanu suvu slaninu i propržite.

Kada se slanina isprži, izvadite je šupljikavom kašikom, pa u to ulje ubacite sitno seckani luk i dinstajte desetak minuta.

Potom dodajte naseckanu šargarepu, naseckanu papriku na kockice, te još malo dinstajte.

Dodajte prženu suvu slaninu, meso iseckano na kockice i nekoliko listova lovora.

Dolivajte vodu pomalo i dinstajte meso na tihoj vatri oko 2 sata.

Pred kraj dodajte paradajz i malo prodinstajte.

Dodajte sve začine, peršun i beli luk, te kuvajte još minut- dva.

Ako želite više sosa, stavite malo više vode s razmućenim brašnom.

(Espreso / Alo)